Jakten på den försvunna konsten

Ja försvunnen kanske inte är helt riktigt men mycket av den är undangömd på platser där få passerar, inte allt men en del av den är det och det är kanske därför flera inte ens är påbörjade trots att det nu bara återstår en knapp vecka av utställningstiden. Men några av dem ska ju få bli permanenta och kunna ses under en längre tid. Så den tid som satts upp för muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka mer troligt är den tid som konstnärerna har på sig för skapa sina konstverk än de två veckor som den ska kunna ses.
De styrande politikerna har fått lite kritik av opposition och andra personer för att de styrt motivurvalet för mycket. Bland annat fick en av dem från början inbjuden konstnär med sin ateljé i Nacka inte vara med då hans namn förknippades för mycket med grafitti vilket tydligen är fult. Jag tror de har svårt skilja på klotter, taggar och grafitti.
Att många verk är svåra finna beror nog också mycket på de privata fastighetsägare och andra som ställt byggnader till förfogande för detta, de har nog ansett att detta är något deras hyresgäster ska slippa se men det är bra reklam om vi ställer upp.
Nacka kommun själva erbjuder däremot större ytor som väggen på Järla Sporthall, gaveln på nämndhuset (den måste man ha kikare för kunna se närmare) eller ytan på Nacka Ishalls träningsrink. Så kommunens avsikt är nog goda.
Lovvärt och sevärt är det i alla fall, de inbjudna konstnärerna är mycket duktiga så passa på besök Nacka och titta på det som skapats. Och nog tycker jag att ytorna som dekorerats är finare nu än vad de var innan.
Det ska bli spännande se om och vad som kommer på de ytor där ännu inget gjorts.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Under parasollet

Diggilo diggilej

Slaget vid Farsta Creek