Alla blir vi äldre


Alla blir vi äldre men samhället planeras mer och mer för de yngre, cykelbanor byggs och inget fel i det men samhället måste nog satsa lite mer på att de över 80 också kan ta sig fram lätt, inte säkert alla de klarar av cykla. De måste lätt kunna ta sig till sjukhus, vårdcentral, apotek och affärer eller bara till caféet tvärs över gatan för en stunds socialt umgänge. Alla gamla vill och behöver inte hamna på vårdhem eller äldrebostäder, de kanske inte har råd till det heller.
Bra är att allt fler cykelbanor separeras från gångbanor och trottoarer så att även de som vill eller måste gå kan göra det utan riskera bli påkörda bakifrån av tidsjagande fåglumkopior (för de som minns dem ni andra får söka på google)

Vad man slås av när man besöker de yttre förorterna är alla rullatorer. Många har säkert bott där ute från dess området byggdes, de var nygifta, fick barn och behövde mer plats och flyttade då ut från innerstan ofta till hyreslägenheter. Har trivts bra, fått nya vänner eller inte haft ekonomi till att flytta vidare.

Vad de som planerar samhället i dag måste tänka på är att även de i framtiden kommer bli gamla.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Under parasollet

Diggilo diggilej

Slaget vid Farsta Creek