Egoismens tidevarv


Människan blir mer och mer egoistisk, humanitet, empati och medmänsklighet existerar knappt, antar det inte lönar sig, ingen får betalt för att vara det så varför då vara det.

Ungdomar erbjuder inte längre sin sittplats på bussen till någon gammal eller annan person som har svårt gå, folk tränger sig före andra när de ska gå ombord på bussen eller tunnelbanan. Som mamman med barnvagnen på bilden, hon väntade inte på att de som skulle gå av hann göra det innan hon trängde sig in.

Hur kommer det sig att många som har barnvagn anser sig förmer än alla andra, anser att de alltid ska ha företräde, inte behöva vänta eller hålla åt sidan. Ofta går barnvagnschaufförerna två och två dessutom, sida vid sida gärna med tvillingvagnar fullt upptagna i någon intressant konversation om blöjkvalitet, senaste ekobarnmaten eller vad det nu kan vara. Och det gärna i någon trång gång i ett köpcentrum. Eller också travar de bara rakt ut på ett övergångsställe med barnvagnen som murbräcka utan att se sig om.
Nu är inte alla med barnvagn likadana som tur är, en del försöker i alla fall underlätta lite för de som de möter eller som vill passera dem.

Vi lever i egoismens tidevarv. Så nu har jag gnällt färdigt för i dag, nu njuter vi istället av att det är midsommar om några dagar.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Under parasollet

Diggilo diggilej

Slaget vid Farsta Creek