Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2019

Åsså var det där med vintertid

Bild
Läste någonstans om en person som hade ett antal klockor av den gamla typen, ni vet de där som inte ställer om sig själva när vi går över från sommar- till vintertid eller vice versa utan man måste ställa om dem själv. I vilket fall som helst hade han satt sin väckarklocka på väckning klockan tre på natten för att gå upp och ställa om dem, visst hade han kunnat gjort det kvällen innan eller morgonen därpå men han tyckte det skulle göras samtidigt som det officiellt gjordes. Han vaknade, gick upp och ställde tillbaka alla klockorna så de alla visade rätt tid och sen gick han och la sig igen för att återigen bli väckt klockan tre, han hade glömt stänga av larmet. Sömndrucken vacklade han åter upp och ställde tillbaka klockorna en timma, la sig, somnade om och väcktes återigen vid tre ...........

Lite av varje (mest bilder dock)

Bild
Lite av varje och lite mer därtill, här kommer några bilder tagna under tiden augusti till och med oktober. De är från Planket i Stockholm, bröllopet i Eksjö samt Gerillabild i Skärholmen bl.a.

Uppläggningstider (torrsättning)

Bild
Varje år vid den här tiden så är båtsäsongen slut och båtarna åker upp på land för vintervila. I god tid innan isarna lägger sig, snötäcket tystnar allt ljud, alla minnen från sommarens turer.

Ibland så

Bild
Ibland så dyker de bara upp de där små tillfällena när man är glad att man alltid har kameran med sig. Som här på Café String på söder, vi fem i Punctumbild hade samlats som vanligt varannan torsdag för att prata om framstegen på vårt pågående projekt om tunnelbanans gröna linje. Den här dagen var det mer specifikt om den utställning vi ska ha andra halvan av november ute i Farsta Kulturcenter som ska förutom då vår hemsida bli en första förhandstitt på vad vi håller på med. När vi satt där och pratade flög det plötsligt in en fågel genom dörren, hoppandes runt bland borden ivrigt pickande de smulor som lämnats kvar för att efter ett tag, mätt och belåten, flyga ut igen.

Första oktober

Bild
Oktober månad har anlänt, den första riktiga höstmånaden. I helgen som kommer är det den första stora uppläggningshelgen för alla de som har fritidsbåt, i god tid innan snön kommer. I lördags slog Gerillabild till igen, denna gång i Skärholmens Centrum. Trots regnet ett mycket lyckat tillslag populärt både bland oss femton fotografer som deltog och de som såg våra bilder, väldigt många med invandrarbakgrund. "Det här behövs verkligen  här ute, visst har vi kultur men inget sånt här" var en åsikt som hördes bland alla de som stannade till och tittade. Sen läser jag i morgontidningen att det nu är förbjudet vara fattig på Lidingö, tiggarna kastas ut, vilka blir det härnäst tro, bidragstagarna eller alla med en månadsinkomst understigande 20.000:-. Vårt samhälle blir allt hårdare och kallare. Empati är det få som känner om de ens vet vad det är. Så sorgligt.